Dvorak - New World Symphony

Antonín Dvořák
The Czech composer Antonin Dvorak spent the years 1892-1895 as the director of the now forgotten National Conservatory of Music in New York City as well as trying to forge a musical identity for the "New World." The National Conservatory was an extremely progressive and influential institution whose values and curriculum still reverberate throughout American conservatories and on Westminster Street here in Providence.

Antonín Leopold Dvořák (8. září 1841, Nelahozeves – 1. května 1904, Praha) byl jedním z nejslavnějších hudebních skladatelů všech dob a je světově nejproslulejším a nejhranějším českým skladatelem vůbec. Jeho symfonické opusy patří ke světové špičce a jsou obvyklou součástí všech významnějších přehlídek symfonické hudby. Síla Dvořákovy melodické invence uchvacuje dodnes odborníky i laiky a brala dech i skladatelovým současníkům (je znám Brahmsův výrok: „Dvořákova témata pro vedlejší myšlenky by mně docela stačila i na myšlenky hlavní…“). Antonín Dvořák se proslavil svými symfonickými díly a velkými vokálně-instrumentálními skladbami, neméně však i koncertními skladbami a operami. Dvořák je čelním světovým představitelem tzv. klasicistně-romantické syntézy. Za zmínku jistě stojí i to, že první skladba, která zazněla po přistání na měsíci byla Novosvětská symfonie.
Dvorak - New World Symphony -


The best of all classics.



Vybraný příspěvek

The Britisch Monarchy na Facebooku. Her Majesty Queen Elizabeth II

Her Majesty Queen Elizabeth II This photograph of The Queen by the renowned British photographer Mary McCartney has been released to m...